Öronproppar i papperskorgen


Som vi alla vet vid det här laget, för jag menar, hon är lite svår att missa, är ju att jag har en syster. Olivia Denise Olofsson, snart 9 år.  Idag tog hon ett steg närmare vuxenvärlen.

Jag har ju bytt rum, vilket innebär att jag fortfarande har en del saker som är osorterade och oslängda. Men imorse var det ändring. Jag har tydligen sparat en hel del gammal skit, för i en liten låda hittar jag ett gäng gamla kondomer. Ja, sånna där som man köpte i polen i åttan för de hade olika smaker och färger, och man var så himla busig som köpte dem. Och givetvis har vi också kategorin sånna som man fick på födelsedagskorten när man fyllde 15, och givetvis har sparat tillsammans med korten. Allt ovanstående tyckte jag hade nått sitt bäst föredatum (för alla vet ju att klamydia är så inne) och därmed åkte dessa i soptunnan.

När jag och mamma sen kommer in från vår promenad i solen kommer Olivia springades med en ytterst torr kondom i handen.
"mamma mamma, kolla vad jag hittade. Det är ju inte alls öronproppar som Micke säger, det är ju en baaaallong!!"
Till saken hör att min vän Micke som jobbar på Bobbys, säljer "pack of love" kondomer hos sig. Så varje gång jag och Olivia är där och hälsar på ska hon undersöka dem, och varje gång säger jag och Micke " nej, men det där är bara såna där engångsöronproppar som andrea behöver för sin tinnitus ibland". Hon har alltid nöjt sig med svaret.

"Varför i helskotta skulle du gräva i min papperskorg för Olivia?" avslutar jag mammas förklaring med snoppar, och bäbisar. (oliva upprepar högt och storögt " på SNOPPEN?!"..."VADÅ INGA BÄÄBISAR?!")
Då svarar hon så oslyldigt hon bara kan. "jag ville ju bara prova öronpropparna...det får man ju inte på Bobbys...."

Ja, hujeda mig. Hon börjar bli stor min lilla skrutt.

Swollen

Hallå hallå jag vill ut och gå.
Men detta jag "inteh fåh"
för farbor doktorn med peruk,
tjock och grå.

Känner mig svullen som en annan bulle
inte konstigt för här är det sannerligen
inte full rulle. "Skinny jeans", yeah right.
Jag måste nog byta size, perhaps I might.

Eller så tar jag på mig rymliga velourdress,
och parkerar mig i soffan, yes yes.
Dregla över Heath Ledger på teve.
Han är så jäkla snygg, det måste jag medge.

Fredagskväll i lugnets sken, med svullen kropp
och otrötta ben? Men någon gång ska man väl
mysa, trots att Sanna ligger därnere och vägrar
sluta nysa. Jobba imorron, jag ska nog allt vila.
Heath är het, nu måste jag ila...


Ny morgon gryr...

...och  hon har sovmorgon till klockan 08.00. Men vaknar Andrea då? Nähärå, klockan 06.15 slår hon upp sina blå och känner att du är det färdigt.
Min skol och sovklocka har inte ställt om sig ännu och det är väl för väl det. Än är jag inte riktigt vuxen, mohö.

Jamen då hade man ju tid att laga lunch, hatar egentligen matlåda men när det är tacos kan man göra undantag. Kaffit i lugn och ro tillsammans med bloggen. Läste igår att det var ute att blogga men det skiter jag i. Min ytterst trendmedvetna lillsyrra har inte kommenterat det än så då är det väl bara att köra på.

Igår jobbade jag så det sjöng om det. Och sålde som smör i solsken. Det var en bra dag i burren helt enkelt. Sedan kom fröken Ahlner och hämtade mig och vi gick och hobbyåt på Wayne´s (eller veeejnes som oliven säger). Sedan anslöt sig Fina Stina till oss och sedan begav vi oss till twin för att möta upp ludde med vin. Men jag stod över vinet, har ju mina vita hela två veckor nu, haha, vet ej om det hålls tills imorron men det var ju ändå bara torsdag igår. Men iochförsig ska man väl leva varje dag som den var den sista...

Ikväll vet jag inte vad som händer riktigt, men jag har tagit på mig mina "skinny jeans" och då kan ju vad som helst hända...=)

God morgon!

Magmodellen annnorlunda

Idag har jag haft en konstig magkänsla hela dan. Det kan bero på att jag skulle förändra min magkänsla, eller rättare sagt magutseende. Jag har opererat bort en liten prick på magen som ska iväg på odling, maha, hur skumt låter inte det.
Alla som känt mig ett litet tag vet att min största skräck är typ...sprutor. Så min högra hand Stina fick offra sin högra hand när bedövningssprutan skulle in. Farbror doktorn sa att jag fick en VIP- nål. En sån som dom har på bäbisar. Och sen sa han att jag var en "dogtigh flickah" haha, jag kände mig som fem små år,haha. Men jag hade ju laddat med gulle lunch med gulle Stina. Och hon är minsann en riktig hårding.

Nu får jag inte träna på fem dagar, så varsegod, alla ni som tycker jag alltid är hurtbulligast av alla, nu kan ni gotta er i att ni minsann kommer vara värst.

Men njut ordentligt. Fem dagar går fort när man har roligt...;)

Jobba, jobba, hålla i en makekurs, hem, kolla film,äta den obligatoriska banan, bregott, knäckemacka. Nu sömn.
By the way  har alla livsmedel höjts i pris, alla utom bananer. Halleluja!
Och inte nog med det. Nu får man döpa sitt barn till "Banan"
Det låter ju fint, om man pratar om sin bäbis..." åh, nu längtar jag hem så jag kan gosa med bananen..."

hahahahahahahahahaahah...

Är jag störd?


På Idas order...

skriver jag nu ett inlägg. Det var en tid sen men jag har ju faktikst varit upptagen. 

Förra veckan var min sista semestervecka och den spenderades målandes och skruvandes. Jag hade mina tappra medhjälpare Soffan, Elin och Stina men fy faaaarao vad jag hatar att måla. Från 09.00 till 23.00 höll vi på. Never again.




Helgen var något helt annat. Jag skickade iväg Cirkus Olofsson till Stockholm och samlade pluspoäng genom att vara barnvakt åt Olivia en heeel helg. På fredagskvällen kom mina feelgood fröknar från landet och lagade minipizza samt såg på dålig film. Men vi vet ju hur vi roar oss iallafall.

På lördagen hade jag och Olivia tjejdag.
Shopping av nya skolkläder och Olivia lägger dessa kommentarer i provrummen:
"Andrea, aj löv it!"
"Andrea, den här är sååå inne"
"Andrea...du har ju tiiip(typ) ingen smak..."
Men efter en timma var hon trött och då gick vi och åt våfflor.
Sen var det biodags. "Kung Fu Panda". Den var så dålig att Olivia frågade när den var slut.
Åt minipizza, igen.
Mös i soffan, igen.

Söndagen började bra men sedan kom helvetesungen i min syster fram. Vi var på ikea och skulle fixa lite grejer, jag har inte druckit kaffe och hatar ikea rent allmänt med alla skrikande jobbiga ungar varav en var min syster. Helt plötsligt skulle hon prova aaaaalla sängar och aaaaalla fåtöljer och man kom liksom aldrig framåt. Man var fast i något slags limbo med jävliga ungar.
Jag ska inte har några på ett tag.
Tur för dem.
Och mig med för den delen.

Igår började jag jobb och inte skola. Idag gick jag till pastagubben och inte mattanten.
Jag klagar inte. Men nu är jag trött som in i beng.
Ska nog lägga mig och läsa nya ikea katalogen.
Barnfri I hope.

Semestern i ett pajskal



Dra på trissor, jag har gjort en paj!
Och den var faktikst sketagod!
"Den goaste paj jag ätit", sa Sofia (och hon har ätit typ...två?)
Det var ju så att jag skulle vara vaken i ottan för att någon gång ellan 9 och 11 ta emot mina muskliga män. Så i väntas tider gjorde jag vad alla normala människor gör en måndagmorgon. Paj.

Sedan var det slött. Promenad en timma, bubbelbad med hårinpackning, peeling och mask med Enya som ärat sällskap. Detta var ju så utomordentligt arbetsamt att jag somande. Och blev kvar där. Helgen lämnar sina spår, minst sagt.

Och på tal om helgen så var det ju en speciell dag. I fredags firade jag och Stina ettårsdagen med buller och bång. För exakt ett år sedan tog jag körkort ocg firade detta på Twin Ciry. Där satt en kaxig dam som brände hål i mina tights med sin cigg. "Mohahah" tänkte hon, "Va faaan!" tänkte jag, och ljuv vänskap uppstod=)

Så i fredags lunchade vi på nappes, åkte hem och bakade choklad och hallonmuffins, fikade och fick sedan sällskap av Johan och muffinmonstret Sofia. Seeeen åt vi igen, hämtade familjebricka på Liban Deli. ( ja vi är bra på att äta).
Sedan när vi satt och jäste med mor och far Hallbäck- Olofsson sa mamma "Näää, nu tar ni och fixar till er och går ut på stan"

Sagt och gjort, snabbfix, hem till stina, dela flaska vin och sedan avslutades kvällen på den plats där allting började...



Muffinsmys på "uteserveringen"
                                                                                
















Annat mys på annan uteservering
 


Gustav gillar att vara med, haha



Mera party på lördagen


The blonder, the better

Och jag som tycker att jag är blond.
 Men det fanns en tid då hårfärgen verkligen levde upp till hjärnkapaciteten(?)
För två år sedan var jag inne i den där perioden då jag bara lyssnade på The Sounds, Blondie (No shit Sherlock) och Tegan and Sarah. Hade bara på mig kläder som matchade ett par schletna vita converse. Ville hänga på Bongo fast jag inte kom in. Var för cool för att ha öronproppar på konsert.
Idag är ju öronpropp mitt andranamn for fuck sake.

Anledningen till denna nostalitripp är att jag idag blir utslängd från mitt rum som jag mer eller mindre bott i sedan födseln. Men nu ska lillsyrran få det största rummet i skokartongen och jag blir tilldelad det minsta. För jag kan ju faktsikt flytta om det inte passar.
Yeah right...

Nu bor jag tillfälligt i vardagsrummet till mitt rum är ommålat. Imorron kommer två muskliga män hit med nya garderober.Så nu måste jag alltså rensa och slänga typ allt jag äger. Man kan säga att denna flytt är som att få in en elefant i ett kylskåp. Men jag säger som Carrie. "I like my money where I can see them. In my closet." Därför har jag läst igenom gamla dagböcker, kärleksbrev, hemliga klubb böcker, etc. Mycket underhållande.
Och med facit i hand efter gårdagens "jag har aldrig lek" kan jag faktiskt konstatera att jag hunnit med en hel del under åren som gått.

Och det kommer mera...=)


Lars Winnerbäckkonsert för typ precis två år sedan med Hillevi.
Underbar kväll, underbar vän, underbar Lasse.

Social med Chicksen från Skillingaryd

Idag har det hänt grejer.Not. 
Eller  jo, men inte i raketfart icke. Vaknade av mig själv vid 10, och ni som sovit med mig vet att det i princip aldrig händer. Men men, tar på kläder och åker med mor ner till gymmet. Körde ganska hårt idag faktikst,very nice. Hem, banan och keso, ut och gå en sväng för att provgå de nya låtarna. Lurre och lite slöande för att sedan åka ner och långfika med Ida och Sarah som man inte ser allför ofta. En kaffe gick vidare till kaka som till slut blev macka och te. Vi är ganska bra på att tjattra vi.

Igår höll jag på ungefär likadant på dagen, men på kvällen bjöds det på Amadeus på Stinas altan. Åh, min fina vän, alla borde ha en sån som Stina.
Tjejsnack och sedan vidare till Twin ( I know...)för mera tjatter. 
Kvällen avslutades med Ben and Jerrys. Thank you.

Det är en partyhelg som väntas och även om vi är trötta på twin får man väl göra det bästa av situationen, eller hur?
Lite vin så blir det nog finemang. 

Jag hatar bärbara apple datorer, jag fattar naaaaada, så jag avslutar här.

Tack och hej.

Trio på Twin

Då var man hemma igen. Och det är så jätteskönt.
Idag har det vart rallydag i regnet. Vaknade av regnet, skulle bestämt gå ut och gå, i regnet. Tänkte att et måste ju gå över.
Men det gjorde det ju intem så jag plaskade på en timme. I regnet.

Ner till stan för klippning. En HEL centimeter denna gång. Håret känns ett kilo lättare, allra minst. Hemska, kortklippta tider=)

Upp på A6 för lunch med luggen, alla var ju där idag. Should have figured...
Hämtade Oliven på fritids och sen hade vi mysig systereftermiddag. Bibblan, maxi och sen fika med tända ljus.Ibland är hon go den där bjärven.

Kvällen avslutades med Sara och Stina på Twin. De drack vin och jag...körde bil. Härligt att vara hemma och träffa FIna Stina igen, känns länge sen.

VÄNNER jag har SAKNAT er!

Hela veckan är redan uppbokad, ni har skött er bra. pusspuss 

Andrea : Tycker du han är söt?
Olivia, 8år: Nej. (Lång tystnad )Jag har inte så himla mycket smak för sånna dära glasögon han haaaaar...

"Eru från Göteborg eller?"

...frågade den lilla söte jordgubskillen mig utanför Ica idag, när jag tog mig ut huset för tredje gången den här dagen.
"Näää!" sa jag, nästan förnärmad och tyckte att det minsann lös om hela mig att jag är hälften jämtlänning, jag sa ju till min förvåning "nu ska jag gå på affärn", och när man hör det komma ur sin mun tvivlar man inte en sekund på sina rötter.
(den andra hälften vill jag helst ska lysa med sin frånvaro,Skarahälften, staden som gud glömde. Eller skänkte till pensionärerna)

Så mycket tycker jag om jämtland. När jag någon gång stolt hasplar ur mig att jag minsann är hälften norrlänning brukar många fnysa åt mig och påstå, att jämtland är ju inte norrland, på riktigt alltså. Men jag ska säga er, att nog känns det ibland som det skulle kunna skutta renar i trädgården.

Iallafall en dag som denna, när man vaknar av att vinden viner och det går vita gäss på storsjön. När man får sitta med filten om sig på altanen och äta jämtländska blåbär . Och när lillsyrran kommer hem från dagens utflykt med nybakat, egenbakat tunnbröd. Det är då sannerligen inte av samma sort som det som man kan köpa på statoil inte.

Man vill bara vara ute i snålblåsten hela tiden och smaka på vinden. Blicka mot Åreskutan med dubbla luvor.
När man kan göra det, då är man väl iallafall i Norrland.
Banne mig.



För övrigt är det världens folkfest i Östersund. Storsjöyran är i full gång (för de som är så outbildade att de inte vet om denna sensation inom festivalgenren, besök storsjoyran.se och kolla artisterna genom tiderna. Smaskigt).
I år går jag och syrran inte.
Jag säger till mina kompisar att det beror på att hon inte kommer in på de roliga delarna av festivalen.
Hon säger till sina att det inte är skoj att stå på samma avstånd från scenen som ljudkillen. (mitt fel, of course)

Till varandra suckar vi bara och kollar på de grå molnen.


Annars börjar den sista dagen in heaven lida mot sitt slut. Jag har suttit hela dagen i en gungfåtölj med "Små citroner gula" och lipat. Om man bortser från fika, mat och de tre promenaderna. Försökte väl ta med mig norrland hem på ngt vis. Men jag längtar hem till mina fina vapendragare. Har semester två veckor till, och ni vet ju hur bra jag är på att koppla av så jag hoppas att ni kan hjälpa mig fylla dagarna

Ses på måndag, puss heeeej

I don't want to rub it in...

..but I am the best.

" Tejk the night, oh bejbi, aj am the rajt. In chuch is the prest, aj am the bäst, ju can fuck the rest, now shall it be fest.

So are it."

Ja, du Bert, jag kan ju bara hålla med dig om att det ska festas och firas för, *dudududuuuuududuuuu"
JAG KLARADE CAMBRIDGE EXAMEN!!!

och inte nog med detta.

JAG FICK FINFINT BETYG.

Som sagt, I don't want to rub it in, men jag är nöjd. Jag kämpade faktiskt ett helt bövla år med denna engelska C kurs, som utöver detta diplom inte gav mig ett jota. Om man bortser från magsår, huvudvärk och avsaknad av fritid.
 
Ni behöver inte fatta. Det räcker med ett "Grattis".

Dagen har pågått utan större utsvävningar. Det blev en till promme, lunch på den fantastiska golfresturangen och sedan har jag gjort allt för att undvika sol och värme. Farmor rapporterade just att Östersund har haft flest soltimmar den här veckan, så så himlans lätt är det ju inte.

För det kliar. Och kliar, jag blir gaaaaaalen. Pappa åkte till apoteket och köpte några starka pills och then and there kände jag mig som en riktig addict. Kartongen slets upp, på den där det stod att ett piller räcker ett dygn.

Jag tog tre.

Och sen tog jag lite rosé.

Och sen var det bra med det.



Besviket barn på provmorgon

Det var med lätta steg jag hoppade upp ur sängen när klockan ringde. I med youghurten, blåbären och jordgubbarna, njut inte för all del. Var inte ens intresserad av vad ÖP hade att säga om gårdagens spelningar. Det enda som var av minsta intresse innan min dagliga tur kring lilsjön var THE TESTRESULTS.

Yes, ni vet när jag levde isolerad i sisådär någon månad innan studenten och alla andra kastade vattenballonger. Ni vet när ni undrade "vad faaan jag håller på med?!" så där i slutet, kan hon intre bara släppa pluggisfasonerna nån gång.
Jag har inte heller vetat vad jag häll på med, ja tills idag då.

Men icke än. Nej, resultaten av The Cambridge Exams släpps inte förrens 13,00, UK time.
But thank you, fuckers.

Jaja, det är alltid bra att öva på det här med att vänta....

Igår lämnade jag och mamsen alla kids och solgalna systrar och pappor och begav oss till en stad i YRANyra. SÅ himla nice, några besök hos kollegor, lite shopping, oj, där står visst Lykke Li och spelar, vi sätter oss här i solstolen vid vattnet och lyssnar.

Och självklart lite rosé på det.

Kvällen sedan såg ut som den tidigare, allså, grill och glass. Det går som sagt ingen nöd på mig.

Nej nu måste jag ut och slå mina springrekord. Moha. Puss.

(missförstå mig rätt. Jag går hela rundan tills jag upptäcker att jag nog kan slå förra dagens tid. Då lägger jag på spurten från ICA. Cirka 400 meter.

Springa är ett onödigt påfund..haha.=)

RSS 2.0