Gilla läget

Good Evening!
 
Idag fick jag känna på det verkliga cafélivet. Jag och en till tjej var själva i tre timmar när The Big Boss Maria var borta. Detta händer typ en gång per år. Vad händer då när Ann-Louise är i köket och jag är ensam i kassan och som barista med 7 latte som väntar. Jo. babsen krånglar. 

Och nu ska jag tala om en sak. 
Det kan inte jag hjälpa.
Det går inte heller snabbare för att ni betalar mer, jag tar inte era patetiska speciallattes utan skum snabbare för det.

Och återigen, jag står inte på menyn.

Kontrollfreaksen mor och dotter har nu haft planeringsmöte inför studenten och ätit gröt med jordgubbar. 
Gröt kan nog vara min favoriträtt. Efter jordbubbar. Och banan. ICKE att förglömma.

Nu ska jag testa balklänning och sen ska jag parkera mitt yogiserade behind i soffan med Leila, Greys och en hög  tidningar för lite värdelöst vetande.

Tack och hej!

Den stundande studenten

Tjolahopp.
Va tusan, när man inte har skola ska man väl roa sig med nogot. Blogga tillexempel.

Promme som efterföljdes med jordgubbsfrukost. Yum.
Lugn dag på cafét, men mysigt som vanligt. Vi har kommit fram till att jag inte har tillräckligt med tålamod att skala ägg. Och det är helt okej. Jag får sköta CD-spelaren istället. Grattis till dig, Annika, mohöhö.
Tog även tempen på min skummade mjölk idag, 63 grader!!! Hurra!! (den ska vara mellan 60 och 65, men INTE över 65, mycket viktigt). Jag är nöjd för en vecka framåt.

Sedan ägnade jag mig åt i"inför balen bestyr". Très bien.

Nu sitter jag vid Soffans dator för att jag inte orkar ta tag i engelskan. Her bestämt mig för att jag ska skriva en "review" idag. Sånt brukade jag tycka va skoj, men nu när man har smakat på ledigheten, så, tja, den pasar bättre helt enkelt.

I samma stund sitter Olivia och Sofia och "ooohar" sig över hur söta de VAR när de var små. De gamla bilderna har kommit fram, för att mor och far letar studentbild I guess. Hon frågade i morse om jag verkligen inte ville vara med och tycka, men nej tack. Innan ettan har jag sagt. Sedan blev jag giraffig och det vill jag ICKE skylta med.

By the way sägs det att jag är en blanding av min far och hans mor.
image114

Dock undrar jag vem mamma om Sofia fick några andra gener. Har för mig att mamma var en sväng nere i Turkiet i början av 90-talet..... 

image115
(hahahahahaha. du är jättesöt Sofia, men jag skrattar så jag dör)

Nu ska jag laga mat. See You.

Sommar på Twin

image113

Yes, indeed.
Igår kväll var jag, Stina och Lina på Twin City och beställde den krångligaste drinken vi kunde komma på.
Inte söt, snarare sur, men inte lime, Och inte över hunda spänn tack. Och så ska det vara en fyra, fast en av tre ska vara en sexa.

Gott blev det iallafall, med anansskiva i och allt.
Efter ett tag droppade vi av och det blev en iskall prom hem. Sommaren fanns visst bara på twin.

Veckan har passerat utan större olyckor på fiket.
Jag trivs och jag vill aldrig sluta.
På torsdag ska jag och Maria som äger cafét gå på Bindefelts vernisage. Det ska bli nice.

För övrigt har jag provat balklänningen och den sitter som ett smäck. Värre är det med balbilen som förtillfället tydligen är isärplockad till smådelar. Och kommer inte vara klar till the day med stort D.
Men va fasen, i värsta fall får vi väl ta en taxi. Kan Bradshaw, så kan jag.

Nu ska jag plugga fast jag verkligen inte orkar för jag har inte druckit kaffe för vi har ingen mjölk.
Ska nog ringa Stina för lite love and attention. Och stöd i min kaffenöd.

Over and out.

Müslimakeri

Här var det ett tag sedan man var och det har ärligt talat vart skönt med lite semester. De senaste dagarna har bara vart fyllda med ego-saker. Afterwork, tjejmiddagar, filmer och så har även min vaniljvita hy fått smaka på lite sol. Tycker mig ana en nyans av latte...

Och på tal om latte så har jah praktiserat ett tag nu på ett litet café med chokladbutik. And I love it! Helt motsatsen till vad jag brukar göra. jag brukar ju dricka latten och inte göra den. Men nu kan jag, och den största missen hittills har väl vart att jag. i extasen över att ha fått till perfekt skum med perfekt temperatur, tagit bort kannan från "blåset" vilket innebär mjölk aaaall over the place. Men det lärde man ju sig för länge sig att lite mjölk inte är något att gråta över. Anyway...kom på kaffe!

Idag gjorde jag müsli, som brukar vara en ofta förekommande söndagsaktivitet för mig. Jag utgår från Suss recept, men gör alltid lite ändringar så det passar humör och vad som råkar finnas i skåparne. idag la jag till kokosflingor och boveteflingor för mandlarna och lite annat var slut. Just det, lite valnötter slank med också.
Eftersom ni så snällt har bett om receptet ska ni nu få detta. ( jag vet vart era skafferier bor så nu när jag har ansträngt mig att skriva ner det får ni banne mig rosta också....!)

image110

Alltså:

På ett ungefär...

5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor eller fiberberikade havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl grovhackad sötmandel ( har ni hacktillsats till stavmixer eller liknande, ta det! )
Kanel
Kardemumma
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
ca 3 msk Acacia-honung för att få lite sötma( jag brukar bara ringla lite, det är inte så noga...

Gör så här:

image111


Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser förutom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten. Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin.

Rosta i ugnen på 175 ° i ca 20 min. Tillsätt gärna torkade aprikoser klippta i småbitar eller lite russin. Eller gör en lyxvariant med chokladbitar, det är bara fantasin som sätter stop. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

image112

Sådär ja, det var väl inte så himla svårt?
Nu ska jag och egon gå och läsa ELLE.
Engelskan tar vi en annan dag.
Kanske i ett annat liv.

Perhaps, perhaps, perhaps...

RSS 2.0