Sex laxar i en laxask- Eller tre i en trappa...



Gott folk, här har ni de finfina laxtrapporna. DOCK är även denna bild två år gammal, är för lat för att tanka in de nya.
Idag har vi befunnit oss mitt ute i den jämtländska skogen där det finns en liten oas, som inte är sååå känt för omvärlden. "Forsafallen" är ett naturligt vattenland, med laxtrappor (se bild), hopptorn (klippor), vattenfall som är så stora attt man kna stå under dem, lagun där  vattnet är helt klarblått, och det är helt fucking fab! Och alltså, inget är fixat med, det finns lite plankor utlagda så man ska slippa vada över vattnet hela tiden, men annars är det bara att traska över vatten stock och sten.

Just det jag hittade smultron och blåbär med.

=)

Där har vi alltså spenderat den soliga dagen så nu mår min mjölkvita hy därefter. Men Soffan, negern herself tyckte nog att hon anade en ton av beige. There is hope!

Nu päser vi efter en grillad lax middag på altanan, joho men, rosévinet var med, oroa dig inte Evelina,  jag ligger inte på latsidan. Varför dricker vi inte den gamla godingen Mateus oftare?? Köp det nästa gång, klart underskattat.
Haha, ni skulle se efterrätten, ingen vill ju vara som någon annan. Olivia åt kärleksmums med glass och jordgubbar, farfar får glass med jordgubbar, är inte nöjd och gastar "finns det nå' socker!!??" , häller på det samt ovispad grädde. Pappa är inte sämre, han tar sockerkaka(alltså en tunn skiva,som kan absorbera bra) dränker den med ovispad grädde  och toppar med gubbar. Och sen har vi den exotiska Andrea med den turkiska youghurten,jordgubbar samt nöt och digestive strössel. Yum...

Angående min framtid som gnager i huvudet så händer det grejer. Håller i skrivandets stund på att översätta mitt CV till engelska. Very very spännande...

NU hör jag någon skrika om kvällsdopp, better get to it. puss

Östersund, precis som det ska vara

Rättning. Det var inte nio timmars bildfärd. Mer som tolv. Vi stannade i de mest deprimerande städerna: Grängsberg och Orsa. Det fanns på allvar endast en skabbig pizzera,med sånnadär fläktar i taket och fetton i foppatofflor samt mack och systembolag. Hemska tider. Vi kom ialla fall fram tillslut och då väntade grill och rosévin. Somnade som en stock i gillestugans bäddsoffa i vanlig ordning. Fint.

Idag har det varit en såkallad återhämtningsdag. Sovmorgon, frukost med egenplockade äkta jordgubbar, inte sån där skit vi har i småland. Familjepromme kring lillsjön och sedan vankades det som verkligen är norrland på hög nivå. Farmors fläskpannkaka. Det är grejer det.
Sen måste man ju vila, i solen givetvis, den finns häruppe ockå, maha!! Jag och syrran gick ner till sjön och spanade efter storsjöodjuret. But nothing.

Nu har jag blivit attackerad av mina favviskusiner, tvillingarna Marcus och Martina, åtta år. De har kommit hit för polkagrisleveransen. Det är redan bråk " Faster  LEEEEEEENA, Oliiiivia SMAAAAAASKAAAAR! (på ren och skär jämtländska off course).

Det kommer bli en lång vecka. Som tur är finns det som sagt rosé även här, Och jordgubbar.

Och icke att förglömma.
Bananer!

Nu vankas det Farmors Fisk och jag ska nog hinna med ett dopp i storsjön innan dess.
Later.



För två år sedan, I think.



De är ju faktiskt ganska stora. Och kladdiga.



Dock inte riktigt lika förkräckliga som miniälgarna Herrström- Olofsson.
Hahah, näää. De är ganska söta ibland=)

Gos med glass i Grevskapet Gränna

Jo jag tackar ja, det blev en helg av den här helgen också. Igår var det jobb med efterföljande vin och tjatter hos Luggen med evve och Stina. En underbar trio må jag säga. Efter det bar det vidare till vårt andra hem(jag skäms för att säga det...) Twin. Rosé, sommarglada människor, som jag och evve kom fram till bor på Twin lika ofta som vi. Längtar till Club Caj. Men Twin är inte helt fy skam, för där inleddes vänskapen med Stina den fina, och för att fira års jubeleumet åker vi till stora staden sista helgen i Augusti. Hotellet är bokat, and I'm dying to go.

Gårkvällen avslutades hos en man med kompisar med åsikter. Way too many så jag tyckte det var bäst att jag gick hem. Det blir ju så jobbigt för dem när de inte vinner.

Idag har det varit sol så jag och lillskiten hämtade Luggen på hennes jobb och begav oss till Gränna för en guidad tur av Luggen herself. Polkagrisar och glass, det kan knappast bli bättre.

Nu har jag packat färdigt för att åka till mitt kära jämtland en vecka. Plocka ruccola och jordgubbar i landet blir fin fint och jag hoppas att få göra ett studiebesök bland grytorna hos mästerkockan farmor och lära mig något detta år. Det lär dock inte hända.
She's simply too good. And to fast.
Eva 75 år.


Förra året var vi på Moose garden och matade älgar, undrar vilka äventyr som lurar bakom de norrlänska skogarna denna gång.

Jag hörde rykten om promenad med varghund som du får gå med i ett alldeles eget koppel.
( for ME? Really? Oh,You're far too kind...)

Farmor, fram med chokladrutorna, för nu kommer jag!




(efter en nio timmars bilfärd, icke att förglömma. Sex and the city mara, ja tack)



(och ja, jag kommer fortsätta med parenteser som stör läsningen och engelska tankegångar.
Jag bestämmer)


Utkast: Hej! Nu ...

Hej!
Nu är jag i skrivartagen igen.
I helgen var jag ju i Göteborg med min relativt nyfunna vän Evelina aka. luggen (hon tog tag i håret och klippte den själv i lördags, apsnyggt, skitläskigt) och därefter har man ju mått som man förtjänat. Ganska trött efter en helg av sex and the city living. Lägger upp bilder snart, they are worth waiting for.

Som jag sa till min goda vän Sarah häromdagen, den lilla ursäkt till häck jag hade är antagligen bortarbetad nu. Jobbat everydag i tre veckor och jag klagar inte. Om det inte är sommar och sol. Så nu är jag lite bitter. Klag Klag,
Men jag har ju mina fina lunchdejter, igår hade jag en med Mohammed, min bästa dansvän ever. Han har kommit in på högskolan och ska plugga ljusdesign. Han är inte lite fräsig.

Igår var jag bara hemma och latade mig.
Och städade rummet -INTE
Och packade som jag var tvungen att göra- INTE
Tog en uppfriskande promenad-VERKLIGEN INTE DET HELLER

För att har mitt rum kommit in i en sådan fas att de grejerna som ligger framme är sånna som man egentligen inte vet vart man ska lägga. Som man alltsomoftast lägger ner i en brun papperspåse tills man kommer på att man saknar något.
Igår orkade jag inte ens lägga skiten i en påse.
Då är man trött...

Ikväll ska jag, Stina och Luggen dricka vin. Det behöver jag. Hela två dagar sedan sist, c'est terrible.

Promenad hem nu. Nedan följer en liten del av min favoritlåt.
Ladda hem.
Puss hej

Ani DiFranco- Marrow
...i'm a good kisser
and you're a fast learner
and that kinda thing could float us
for a pretty long time
then one day you'd realize
you've memorized my phone number
and you'll call it and find it's a disconnected line
cuz i got tossed out the window of love's el camino
and i shattered into a shower of sparks on the curb
you were smoking me
weren't you?
between your yellow fingers
you just inhaled and exhaled without saying a word

where was your conscience?
where was your consciousness?
and where did you put all those letters
that you wrote to yourself
but could not address?

there's a smorgasbord of unspoken poisons
a whole childhood of potions
that are all bottled up
and so one by one i am dusting off labels
i am uncorking bottles and filling up cups
so go ahead and have a taste of your own medicine
and i'll have a taste of mine
but first let's toast to the lists
that we hold in our fists
of the things that we promise to do
differently next time...


Snabbinlägg från Snörvliga Snövit

JO jag är den sämsta bloggaren jag vet. Men ni vet ju hur det är med min blogg-ångest, det har ju hänt en del sen sist, och då vill jag skriva så mycket och lägga in så mycket bilder och då tar det så himla lång tid och det är ju just det jag inte har. Bövelen.

...För jag jobbar everyday på Hudoteket. Snowwhite it is.Och efter det går jag nuförtiden alltsomoftast hem till Evelina och snorar, för nej, jag är fortfarande inte helt frisk. Ikväll när jag slutar står maten på bordet hemma hos henne and that my friends, makes me happy.

Igår tog jag en racerfika med Evelina på lunchen, stötte  och ytterligare en racerfika med Johanna efter jobbet. Sen åkte jag hem åt grillat tills jag blev i 7:e månaden (mamma sneglar oroligt på magen min återigen och försöka minnas om vi hade haft det där samtalet om blommor och bin..) sömn efter det, ja tack!

På fredag åker jag och ovannämda och är äckligt tjejiga i Göteborg.
Pussochhej.

To hell with Dr Draco...

...och hans specialkurer. Maneterna hjälpte inte, så återigen måste jag inse att jag inte tål sol. MEN JAG GILLAR JU SOL. Så nu ligger jag i ett skuggigt hörn av trädgården och det ända som sticker fram tja...ändan och neråt. Maha. Men Stina, jag har iallafall inte burka den här gången...
Jaja, det kunde ju vart värre, man kan ju vara allergisk mot jordgubbar eller nybakat bröd eller glass eller....hua...banan. What a nightmare.

Dagarna går fort och imorron är det dags att åka hem. Idag har blekfisarna, jag och suss, gått på den dagliga prommen, åkt och handlat och återigen lagat apgod lunch.  Allt vi har ätit den här veckan har varit helt brill. (ja, det är en ny förkortning, man kan ej få för många av sådana...)

Nu är det dock lugnt i luckan som sagt, familjen Dalsätt är ute på egen utflykt, Suss letar efter mjukglass kan tänkas. Min familj är på stranden, så när som på Sofia som har parkerat sin inoljade Ayia Napa bruna bakdel på altanen. Fjälla snart, for fuck sake....

Nu ska jag snart återgå till min bok. Dock är jag på upphällningen, i ett läge där man inte vill sluta, men vill heller inte att den ska ta slut.

Flickor, och övriga träffade. Längtar efter er, på söndag är jag redo häng. Big time.

Nedan följer låten som man kan säga har blivit denna veckans soundtrack. Wonder why...

Danmark, näst sista dagen.

Jahopp, nu har nästan hela semesterveckan gått, och vad tusan har vi gjort hela tiden. Jooooo...

Första dagarna var det sådär väder så då ägnade vi oss åt följande.





Men sedan kom det fina vädret och då begav vi oss till Skagen


Very lovely. Dock blåste det för mycket för att man skulle kunna glida i bikinin så vi begav oss in i till Skagen city för god lunch, strosande och äääääntligen veckans första riktigt goda kaffe och glass. Så himla värt, som vi brukar säga.

Men bikinin skulle på så sedan blev det strand.
Självklart får min mjölkvita kropp en chock och soleksemen tornar upp sig.

Då var det tur att "Dr Draco" var där men sitt special manetomslag. Enligt den erkända Doktorn hjälpte detta också mot skavsår, vilket man fått efter att ha fått den dryga milen ett par gånger.
Först maneter, sedan dansk lyxlera och till sist sand. Låt sedan hela paketet ligga på det skadade området "ett år eller så, eller tills maneterna dött...

...Fast det har de nog redan..."


Dock hjälpte det inte helt och fullt, så när Olivia ville "treeeena" blev det ett styrke pass à la Andrea i trädgården.

Stretch efter all äppelplockning. Livet är hårt.


Nu ska vi kolla på The Holiday, ja vad ska jag säga, det är fruktansvärd brist på romantik här nere.
Mer uppdate snart.Puss


Danmark, installerade och rutinerade.

Nu har vi vart en tid här i vårt lilla hus vid havet i Lyngså, Danmark. Hela Cirkus Olofsson och Familjen Dalsätt, aka Kost Suss med man och tvillingdöttrar på 1,5 år. Dessa kids är de finaste jag vet, men oh så mycket äventyr man får  vara med om. Som tillexempel innan  vi hade gått på färjan i GBG så fick ungarna springa av sig lite i bilkön in till färjan.

Not so very good....
Melina satte händerna i sån där svart kletig olja så då var leken slut. Jag tog hand om Moa, den ungen som inte var inoljad, trodde jag. Men ack nej, på skorna satt det klet i massor som snabbt överfördes till min vita klänning. Olja är ju inte att leka med så det var bara öppna bilen och slita ut väskan som låg bäst till. Nu startar alla bilar i kön, hög tid att sätta sig i bilen och inte hög tid att vara sjåpig med att visa hud. Så stripteasen kom väldigt tidigt och alldeles gratis för de som väntade i bilarna. Och jag såg ut som ett lapptäcke med gällivare häng resten av resan. (Som sagt, man fick ju ta ngt i väskan som var on top...)

Nog om den lilla inledningen på vår härliga semester.
Annars så var de stora tjejerna på shoppingdag i Aalborg igår. Jag köpte ett sjupack strumpor för det hade jag glömt att packa. Finn två fel i den meningen.*

Vi promenerar vid havet,käkar asgod mat, läser, leker och ser på film. Suss man Anders äger Hemmakväll- butiken i Huskvarna. I say no more....

Nu ska jag, Suss och kottarna gå milen.

Puss puss








*Rätt svar: Glömt? Köpt en grej?


RSS 2.0